Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majskyckling med örter och saffransgnocchi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod majskyckling med färska örter som serveras med saffransgnocchi. Går även bra att använda vanlig kyckling, fryst eller färsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingbrösten i en påse tillsammans med grovhackad timjan, rosmarin, citronskal och citronsaft, peppar och olivolja. Sätt ugnen på 125°.
  2. Saffransgnocchi: Skär bort rotstocken från savojkålen. Skär den i korta strimlor. Förväll den i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten. Salta kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta upp kycklingfiléerna ur kryddpåsen. Stek med skinnsidan ner ca 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min. Efterstek kycklingfiléerna i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 15 min.
  4. Finhacka schalottenlökarna och fräs den genomskinlig i smör. Strö över saffran, häll på vin, vatten och kycklingfond. Sjud ca 5 min. Lägg tomater, kål och gnocchi i saffransbuljongen. Blanda och servera direkt med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.