Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas havrekakor

(2 kommentarer)  
Mammas havrekakor Mammas havrekakor
Skriv ut

Ett recept som gått i arv i några generationer. Jag fick det av min mamma.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg alla ingredienserna på bakbordet i en hög. Arbeta ihop till en fast och sammanhängande deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Forma till en rulle och skär i bitar som rullas till bollar och tryck till dem på mitten med tummen och lägg på plåt. Lägg inte för tätt de flyter ut en del. Provgrädda gärna en kaka först. Flyter den ut sänk värmen något eller tillsätt mer mjöl. Grädda i 175 grader i ca 10-13 minuter beroende på ugn. Vill man göra kakorna lite extra festliga doppar man halva kakan i smält blockchoklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Duvkulla 15 april 2011

    Hej Ibanilsson! Vet du dina havrekakor liknar de som min mamma brukade baka. Hon hade tagit receptet från en gammal "Husmodern". Deras namn var Sabbs havrekakor och Sabbs stod för Sabbatsberg. Det kan hända, att hon hade russin eller korinter med i degen, Mamma gav mig receptet en gång, men nu är det borttappat. Det minns jag att hon ofta använde hjorthornssalt, när hon bakade småbrön. Tack för receptet. Nu ska jag försöka baka dem till påsk. Tua Skjäl, Vasa, Finland

  • solgun1 1 maj 2013

    Hej. Undrar hur många kakor ca blir det? tack i förhand m.v.h sol-gun

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.