Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgratinerad apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från ett av de äldre numren av Allt om Mat. Jag har inte tidningen kvar tyvärr, men det här är något jag gör rätt ofta när det ska vankas efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva apelsinerna och lägg dem i lätt smord ugnsform. Fukta med den saft som bildats. Strö på grovriven mandelmassa och dofta över litet kanel. Gratinera ca 4 - 5 minuter i 250­° till fin färg.
  2. Servera de hela apelsinerna med en klick iskall vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.