Saftig, smakrik och otroligt god! Kakan kan också bakas i en rund form och använda som extra goda tårtbottnar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och vispa ihop den med smöret och citronskal och saft. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd försiktigt ner mjölet.
- Smörj en kakform och strö mandelspån längs alla kanterna, fyll på med ströbröd där det behövs. Fyll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.
- Karamelliserade citronskal:
- Skala av det gula skalet på citronen med en potatisskalare och skär det i tunna strimlor med en vass kniv. Pressa ur citronsaften i en kastrull och blanda den med vatten och socker. Låt koka upp och rör tills sockret löst sig.
- Lägg i citronskalen. Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och plocka upp citronskalen. Separera dem ifrån varandra och lägg att rinna av och svalna på bakplåtspapper.
- Skeda lite av saften över kakan och fördela citronskalen på toppen. Låt stelna en stund. Pudra över lite florsocker och servera gärna en klick vispad grädde till.
Publicerat den
8 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar