Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkräm med kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta mandlar och kanel får gästerna att tänka på tusen och en natt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta den malda mandeln under omrörning i en stekpanna utan fett, tills den börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna. Skölj citronen i hett vatten, torka av den, riv skalet fint.
  2. Häll sockret och 2 ½ dl vatten i en kastrull, låt koka upp och koka ihop 3-4 minuter. Tillsätt mandeln och koka upp igen. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
  3. Vispa äggulorna pösiga i en skål, rör ner grädden eller mjölken. Tillsätt äggkrämen, sherry och rivet citronskal till mandelblandningen i kastrullen och hetta upp. Ta blandningen från plattan när den börjar koka.
  4. Lägg upp mandelkrämen i dessertskålar eller glas och kyl dem. Strö över kanel och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.