Lax under ett läckert täcke av mandel och västerbottensost som serveras med en färggrann saffranssås och andra goda tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Skär bort den grova nerven från grönkålen. Hacka grönkålen och skär äpplena med skal i småbitar. Blanda med apelsinsaften. Blanda dressingen och häll över.
- Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda mjukt smör och senap och bred det på laxen. Blanda mandel, hackad persilja och ost och strö över.
- Stek fisken i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 55 grader.
- Blanda ingredienserna till saffranssåsen och koka upp under omrörning. Sjud 5 minuter. Fräs spenaten i smör med hackad vitlök. Salta och peppra.
- Lägg apelsinklyftor och spenat bredvid laxen.
Servera med kokt potatis, saffranssås och vintersalladen.
Publicerat den
23 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar