Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmusslor med kolakräm

 
Skriv ut

Passa på och gör många, för alla går garanterat åt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skålla mandeln i kokande vatten och skala den. Mal mandeln i kvarn. Rör socker och smör vitt och pösigt. Blanda sedan i mandel, ägg och mjöl och arbeta till en smidig deg. Forma som en rulle, slå in i plastfilm och låt vila kallt i 30 minuter.
  3. Skär rullen i tunna skivor och tumma ut den i smorda små metallformar. Grädda formarna i 8-10 minuter eller tills de är guldgula. Låt kallna helt.
  4. Kolakräm: Blanda socker, sirap, vispgrädde, smör och kakao i en kastrull. Koka kolan på svag värme i 30-45 minuter. Gör ett kolaprov. Häll upp lite smet i ett glas kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är den klar. Koka annars lite till. Rör ner vaniljsockret.
  5. Häll upp kolasmeten i de kalla små pajformarna. Servera så fort de svalnat eller ställ undan dem tills de ska serveras. Spritsa på en gräddklick vid servering samt ett hallon och en kvist citronmeliss.
  6. Tips: Använder du matberedare kan du finfördela mandeln i den, blanda ner resten av ingredienserna och köra degen direkt i beredaren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.