Moset kan förberedas och gratineras inför servering. Är det kylskåpskallt tar det något längre tid. Moset kan också göras i en stor form.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka under tiden löken och tärna fläsket. Bryn lök och fläsk i en stekpanna tills det får färg och löken bli mjuk.
- Fördela lök och fläsk i 4 ugnsäkra portionsformar eller en stor. lägg i lingon och hackad persilja.
- Häll av potatisvattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den ner i en bunke och tillsätt smör, citronskal och citronsaft, mjölk salt och peppar. Moset ska vara ganska löst i konsistensen
- Fördela moset i formarna.
- Hit kan förberedas.
- Sätt ugnen på 225 grader. vispa grädden fluffig, tillsätt 1 krm salt och fördela grädden över moset. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills grädden fått färg och moset blivit varmt.
- Dela fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra. Häll upp mjölk och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje. Doppa filéerna först i vetemjöl, så i uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek fisken på medelstark värme 2-3 min på varje sida tills paneringen fått färg.
- Servera fisken genast med det gratinerade moset, smältsmör, lingon samt dill- och persiljesallad.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar