Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatismos med överraskning till panerad fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Moset kan förberedas och gratineras inför servering. Är det kylskåpskallt tar det något längre tid. Moset kan också göras i en stor form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka under tiden löken och tärna fläsket. Bryn lök och fläsk i en stekpanna tills det får färg och löken bli mjuk.
  2. Fördela lök och fläsk i 4 ugnsäkra portionsformar eller en stor. lägg i lingon och hackad persilja.
  3. Häll av potatisvattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den ner i en bunke och tillsätt smör, citronskal och citronsaft, mjölk salt och peppar. Moset ska vara ganska löst i konsistensen
  4. Fördela moset i formarna.
  5. Hit kan förberedas.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. vispa grädden fluffig, tillsätt 1 krm salt och fördela grädden över moset. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills grädden fått färg och moset blivit varmt.
  7. Dela fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra. Häll upp mjölk och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje. Doppa filéerna först i vetemjöl, så i uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek fisken på medelstark värme 2-3 min på varje sida tills paneringen fått färg.
  8. Servera fisken genast med det gratinerade moset, smältsmör, lingon samt dill- och persiljesallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.