Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med jordgubbar och krispiga rabarber

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Klassisk mandeltårta är gultenfri. Den tar lite tid att baka men är inte svår att göra och mödan för bakningen ger smaklökarna en fantastisk upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare 2 minuter. Vänd i mandeln. Bred ut smeten till två rundlar, ca 24 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd upp bottnarna på ett galler och dra bort papperet. Låt kallna.
  3. Smörkräm: Skär smöret i små bitar. Blanda äggulor, socker och mjölk i en kastrull, låt koka upp under omrörning. Sjud tills krämen tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret. Låt krämen kallna. Rosta mandelspånen i en torr, het panna tills de fått fin färg. Låt kallna.
  4. Koka upp sokcer och vatten i en kastrull, låt kallna. Hyvla långa remsor av rabarbern med osthyvel eller potatisskalare. Lägg rabarbern i sockerlagen och låt stå ca 20 minuter.
  5. Bred ut hälften av smörkrämen på den ena mandelbottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av smörkrämen. Strö över mandelspånen.
  6. Snoppa och halvera jordgubbarna. Låt rabarbern rinna av och blanda dem med jordgubbarma. Lägg rabarber och jordgubbar på tårtan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.