Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango crème bûlée

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är svårt att tro att en så läcker dessert som denna kan vara fettsnål, men det är den, 226 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ställ åtta ugnssäkra koppar eller portionsformar i en ugnsfast form eller braspanna. Lägg mangons fruktkött i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn puré.
  3. Blanda mjölk och kondenserad mjölk i en kastrull och värm upp på medelvärme under omrörning tills det börjar formas små bubblor i kanten på kastrullen. Låt det inte koka. Ta av från värmen och låt svalna lätt.
  4. Rör ihop äggulorna och mangopurén och vispa ner mjölken lite i taget. Sila ner blandningen i en tillbringare och fyll portionsformarna till hälften. Häll vatten i den ugnsfasta formen så att portionsformarna täcks till hälften. Ugnsbaka 60 minuter. Ta ut ur ugnen, låt svalna lätt och kyl.
  5. Häll strösocker och 2 msk vatten i en kastrull och sjud på låg värme tills sockret har smält. Låt sjuda utan att röra om tills sockerlösningen är mörkt gyllene. Skeda upp sockret på brûléerna. Kyl 15 minuter tills de är fasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.