Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god och inte alls svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en bakplåt med bakpapper, smörj den med flytande margarin för bästa resultat.
  2. Förbered marängsmeten genom att vispa äggvitorna till hårt skum, blanda försiktigt ner socker och vanilj. Rör socker och margain pösigt. Blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet, blandat med bakpulvret, växelvis med mjölken i smeten. Bred ut smeten med en gummiskrapa, den ska vara florstunn på plåten. Bred marängen över kaksmeten, den ska räcka ut till kanterna.
  3. Grädda tårtan i ca 20 min, tills den är ljust beige.
  4. Låt kakan svalna. Dela kakan i två delar, jämna till kanterna. Vispa grädden och bred den över ena halvan. Lägg de avrunna mandarinerna i grädden och placera andra tårthalvan överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.