Fantastiskt god och inte alls svår att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Klä en bakplåt med bakpapper, smörj den med flytande margarin för bästa resultat.
- Förbered marängsmeten genom att vispa äggvitorna till hårt skum, blanda försiktigt ner socker och vanilj. Rör socker och margain pösigt. Blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet, blandat med bakpulvret, växelvis med mjölken i smeten. Bred ut smeten med en gummiskrapa, den ska vara florstunn på plåten. Bred marängen över kaksmeten, den ska räcka ut till kanterna.
- Grädda tårtan i ca 20 min, tills den är ljust beige.
- Låt kakan svalna. Dela kakan i två delar, jämna till kanterna. Vispa grädden och bred den över ena halvan. Lägg de avrunna mandarinerna i grädden och placera andra tårthalvan överst.
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar