Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod och enkel, tar dock lite tid då marängen ska gräddas och svalna, men den sköter sig själv under den tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ned sockret, bred ut marängsmeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i minst 60 minuter i 150 grader.
  2. När marängen är klar, ta ut den och stjälp den på en kall plåt och låt kallna.
  3. Vispa ihop äggulorna med socker och grädde och vispa medan den står på pannan och tjocknar, se till att den inte skär sig. När krämen blivit lagomt tjock rör ned smöret och låt kallna.
  4. Dela marängen på bredden och smeta krämen över den ena, lägg sedan den andra marängen över den första och bred på vispad grädde, strö krossad daim eller bär över.
  5. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.