Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppade äppelrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakar mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, låt svalna. Rör matfett och socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 25x30 cm. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker och kanel. Stick ner äppelskivorna i smeten. Grädda i 175 grader, ca 20-30 min.
  3. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till en blank maräng. Spritsa ut över kakan.
  4. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15-20 min tills marängen fått fin färg. Låt svalna. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.