Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariannes goda måndagsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta som går snabbt att göra. Perfekt om man vill lyxa till det lite även på vardagarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över det i en gryta. Vispa ur pannan med lite vatten efter varje stekning, totalt ca: 1-1½ dl.
  2. Strimla grönsakerna och dela lökarna . Fräs dem i matfett nåon minut och lägg över till grytan. Späd med rödvin och grädde.
  3. Tillsätt köttfond, sockerkulör och gelé. Låt allt puttra samman under lock på svag värme 15-20 minuter. rör ut vetemjölet med lite vatten och rör ner, låt puttra ytterligare några minuter. Smaka ev av med mera kryddor. servera kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.