Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariannes special

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Grevinnan Marianne Piper-Hamiltons berömda mandeltårta bakas efter ett gammalt recept, som hennes mor har nedtecknat. Det är nog väldigt gammalt, om man tänker på måtten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör sakta ned socker och skalad, mald mandel. Smörj formen väl med kallt smör och ströbröd. Häll i smeten och grädda i 175°.
  2. Blanda socker, vin, vatten, rivet citronskal och -saft samt äggulorna i en kastrull. Låt sjuda under kraftig vispning tills krämen har tjocknat. Ta från värmen och fortsätt vispa tills krämen kallnat. Bred krämen över kakan när den svalnat.
  3. Garnera tårtan med flagad mandel eller kanderad eller rostad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.