En väldigt lättlagad och smarrig rätt, som kan förberedas i god tid. Det här är även en perfekt bufférätt.
Glutenfri och laktosfri.
Teriyakimarinaden kan bytas ut mot ½ dl kinesisk soja blandad med samma mängd vatten och 1 msk brun farin (för 4 personer).
Instruktioner
- Vänd filéerna i teriyakimarinaden. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet 1-2 timmar eller över natten. Vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta upp kycklingfiléerna och klappa dem torra med hushållspapper. Bryn dem guldbruna i lite olja. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen till 70 grader innertemperatur, 15-20 minuter. Eller lägg kycklingen på grillen.
- Blanda salt, socker, rom, limeskal och limesaft till marinad 2 i en bunke. Vispa i oljan i omgångar. Vänd ner vitlöken. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg i en tallrik. Häll över marinad 2 och låt stå i kylskåp i minst 2-3 timmar.
- Ananassalsa:
Skala ananasen. Dela i 4 klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i strimlor. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka örterna. Blanda limesaft och råsocker. Vänd ner ananas, chili och koriander.
- Garnera kycklingen med limeklyftor och färska korianderblad.
Publicerat den
23 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar