Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kycklingfilé på bästa vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag 40 minuter
Skriv ut

Supergod kyckling som är enkel och funkar perfekt för bjudning. Har fått komplimanger av alla som smakat den. Såsen bli lite lös så red gärna av den efter smak och tycke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till en marinad. Lägg filéerna i denna marinad och ställ in i kylen. Låt kycklingen ligga i marinaden ett dygn, vänd gärna köttet så marinaden kommer åt.
  2. Lägg upp kycklingen och marinaden i ugnsfast form och ställ in i ugnen i 20 minuter.
  3. Ta ut kycklingen och häll på 3 dl grädde och ställ in i ugnen cirka 10 minuter till.
  4. Ta ut kycklingen och skär dessa i skivor. Såsen som blivit kan man reda av så den blir lite tjockare efter smak. Häll såsen över skivorna och servera.
  5. Gott till klyftpotatis eller ris och en grönsallad..

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HannaNina 16 februari 2010

    Supergod marinad. La den marinerade kycklingen i folie i ugnen och skippade grädden helt. Hade en kall creme fraichbaserad sås till. Smaskigt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.