Minst lika god som den man köper, vitlöken brukar gå åt på en gång så jag kokar bara upp nya vitlökar och lägger ner dem i marinaden som är kvar. Annars brukar jag använda marinaden som blir över som smaksättare i grytor
Instruktioner
- Skala vitlöksklyftorna, koka upp vatten, vinäger och salt i en gryta.
- Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka kraftigt under lock i 2 minuter.
- Lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en glasburk medan de är varma.
- Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i en gryta eller i micron.
- Smaksätt med kryddor och salt. Vispa ner oljan i blandningen med en mixerstav.
- Häll marinaden över vitlöken. Förslut burken väl. Vänd och skaka burken så att kryddor och vitlök blandas noga.
- Förvara svalt några dagar före servering. Håller flera veckor i kyl.
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Marinerad vitlök ska prövas snarats återkommer med betyg
helt otroligt god vitlök tack för receptet ska dela med det till mina vänner dom tyckte också om dom när jag bjöd på dom
Roligt att du tyckte om vitlöken, den brukar ha strykande åtgång. Blir alltid lika glad när någon provar mina recept.Mvh morsan 123
Har gjort vitlöken idag, kul att testa och lätt, Väntar med spänning på att få smaka. Älskar marinerad vitlök. Kommer med en kommentar. Lena