Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad Vitlök

(4 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Minst lika god som den man köper, vitlöken brukar gå åt på en gång så jag kokar bara upp nya vitlökar och lägger ner dem i marinaden som är kvar. Annars brukar jag använda marinaden som blir över som smaksättare i grytor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna, koka upp vatten, vinäger och salt i en gryta.
  2. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka kraftigt under lock i 2 minuter.
  3. Lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en glasburk medan de är varma.
  4. Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i en gryta eller i micron.
  5. Smaksätt med kryddor och salt. Vispa ner oljan i blandningen med en mixerstav.
  6. Häll marinaden över vitlöken. Förslut burken väl. Vänd och skaka burken så att kryddor och vitlök blandas noga.
  7. Förvara svalt några dagar före servering. Håller flera veckor i kyl.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lisbethv 9 februari 2009

    Marinerad vitlök ska prövas snarats återkommer med betyg

  • kicki_k 14 februari 2009

    helt otroligt god vitlök tack för receptet ska dela med det till mina vänner dom tyckte också om dom när jag bjöd på dom

  • morsan123 15 februari 2009

    Roligt att du tyckte om vitlöken, den brukar ha strykande åtgång. Blir alltid lika glad när någon provar mina recept.Mvh morsan 123

  • lena4 4 maj 2009

    Har gjort vitlöken idag, kul att testa och lätt, Väntar med spänning på att få smaka. Älskar marinerad vitlök. Kommer med en kommentar. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.