Matig och enkel Thailändsk rätt!!
Fungerar med både kött och kyckling.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i relativt stora bitar. Gör samma sak med löken och kycklingen.
Ta fram en medelstor kastrull.
Häll i kokosmjölken och tillsätt masaman curryn.
Rör i kastrullen, på medelhög värme, tills dess att man ser den röda oljan bubbla upp (ca 5 min).
Lägg då ner kycklingen i kastrullen. Tillsätt vattnet och rör om (tillsätt så mycket vatten att kycklingen täcks av vätskan). Tillsätt alla kryddor och låt puttra i ca en ½ timme eller tills dess att kycklingen är klar. Tillsätt poatisen, löken och cashew nötterna. Låt puttra i ytterligare 20 min. Vätskan borde reduceratas ner så pass mycket att man ser matbitarna. Om det reduceratas för mycket kan man spä på med mera vatten.
- Masamang curry serveras vanligtvis med ris eller gurka i vinäger men jag föredrar bara masamang curry!!
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar