Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Inte så svårt som man tror

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl, balpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg direkt på bakbordet. Låt degen stå kallt några timmar. Kavla ut den och klä formarna.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen pösiga med sockret, tillsätt mandeln och matfettet. Eller rör matfettet smidigt, tillsätt mandel- eller bakmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjölet och bakpulvret.
  3. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i välsmorda små bakelseformar helst släta. 175-200 grader i ca 15 minuter.
  4. Låt dem kallna och glasera eller sikta över florsockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.