Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Inte alls svåra att göra. Formarna behöver inte smörjas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen blandas med fördel ihop i matberedare. Rör smör och socker poröst och tillsätt övriga ingredienser, sist äggulan. Tryck ut i veckade aluminiumformar, de behöver inte smörjas. Vispa ägg och socker till fyllningen och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 200 grader ca 15 min.
  2. Låt svalna något och stjälp dem sedan upp och ner och låt svalna ytterligare. Knacka lite försiktigt på undersidan så brukar de lossna utan problem. Enda gången de kan sitta fast är om man råkat få mandelfyllningen för långt ut på kanten och den fastnat på formen.
  3. Går bra att frysa men är sprödast om man inte tar fram mer än vad som går åt. Glaseras med florsocker och vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.