Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Små och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, socker och vaniljsocker i en hög på bakbordet, Finfördela smöret häri. Gör en fördjupning och lägg i ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila i kyl ca 30 min.
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en platta. Ta ut rundlar med ett glas lite större än mazarinformarna, Lägg i degen och tryck till.
  3. Skålla, skala och mal mandeln, gärna i matberedare. Blanda med florsocker och smör till en smet. Tillsätt äggen och rör om. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 15 minuter.
  4. Låt kakorna stå i 10 minuter innan dom stjälps upp. Låt kallna. Rör ihop glasyren och glasera kakorna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.