Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner med pepparkakskryddor

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Läckert goda mazariner med pepparkakskryddor och glasyr med apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda samman mjöl, socker, smör, apelsinskal och äggula till en mördeg. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Tryck ut dem i aluminiumformar eller pappersformar.
  2. Fyllning: Mixa mandeln med sockret först. Tillsätt potatis, pepparkakskrydda och vetemjölet blandat med bakpulver. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en jämn porös massa.
  3. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en klick i varje form. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 175-200 grader. Låt dem kallna.
  4. Glasyr: Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn glasyr och bred över kakorna. Strö över strössel eller apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.