- Serverar: 24 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Läckert goda mazariner med pepparkakskryddor och glasyr med apelsinsmak.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda samman mjöl, socker, smör, apelsinskal och äggula till en mördeg.
Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Tryck ut dem i aluminiumformar eller pappersformar.
- Fyllning:
Mixa mandeln med sockret först. Tillsätt potatis, pepparkakskrydda och vetemjölet blandat med bakpulver. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en jämn porös massa.
- Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en klick i varje form.
Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 175-200 grader. Låt dem kallna.
- Glasyr:
Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn glasyr och bred över kakorna. Strö över strössel eller apelsinskal.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar