- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Har en strykande åtgång hemma hos oss och alla våra barn.
Brukar själv göra tre dubbel sats :-o
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
Tvätta potatisen och dela den i halvor. Krydda potatishalvorna med salt och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
- Blanda färsen med salt, peppar och grillkrydda Hacka tomaterna och fetaosten grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme ca 10 min.
- Stek upp lök och parika, salta och blanda i krossade tomater, sambal oelek och sirap. Smaka av.
Servera med gräddfil, ugnsbakad klyftpotatis och sallad.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda! Jag använde min egen grillkrydda, finns bland mina recept, och tog basilika och oregano i. Jag serverade rattatoi och ris till. Gott det med.