Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska piroger

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Viktväktarrecept. 6 poäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Finhacka lök och fräs den mjuk i olja. Skär tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner chili och fräs i lökfräset, fortsätt att fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner övriga ingredienser, sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med kryddor. Låt svalna.
  2. Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om tills jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Rör ihop margarin och ägg, häll ner i degen. Tillsätt resterande mjöl. Baka ut och lägg fyllningen.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.