Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta med choklad och jordgubbar

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Den är värd att prova. Den går hem hos alla. Den är bara det godaste som finns!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka dajmen grovt. Tilssätt mjölblandningen och dajmen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Blötlägg gelatinblad i 5 minuter i kallt vatten. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen. Toppa tårtan med 1 liter rensade jorgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.