Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mimers kaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Söt och syrlig på samma gång. Nästan som en tårta. Lättbakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver + det heta vattnet. Häll i smord och bröad 3-liters form. Grädda 175 grader i 40 min.
  2. Glasyr: smör, florsocker och äggulor sjudes.Tag av kastrullen och tillsätt vaniljsockret och 1 dl av lingonen. Bred på glasyren och lägg på 1 dl lingon som dekoration

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.