Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina grekiska köttbullar

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Inte regelrätta köttbullar eller tzatsiki. Utan gjorde det på mitt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttfärsen i en bunke och kläck över ett ägg och häll på vattnet. Smula i salladsosten och tillsätt salt, svartpeppar, oregano, och timjan. Blanda ihop allting i bunken till en jämn "deg". Rulla köttbullarna antingen som vanliga köttbullar alltså runda eller så kan man göra dem lite avlånga.
  2. Stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta, stektiden varierar beroende på storleken, men mellan 5-8 minuter.
  3. Tzatsiki: Mät upp kvargen i en liten skål, tillsätt vitlöken pressad, riv gurkan grovt på ett rivjärn, här kan man låta gurkan stå och rinna av i en 15 minuter om man vill, men jag tillsätter gurkan direkt i och med att kvargen är ganska tjock. Tillsätt salt. Om man vill kan man anväda saltet med iblandade örter. Låt står och dra ett tag i kylskåpet för att få smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.