- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Inte regelrätta köttbullar eller tzatsiki. Utan gjorde det på mitt sätt.
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en bunke och kläck över ett ägg och häll på vattnet. Smula i salladsosten och tillsätt salt, svartpeppar, oregano, och timjan. Blanda ihop allting i bunken till en jämn "deg". Rulla köttbullarna antingen som vanliga köttbullar alltså runda eller så kan man göra dem lite avlånga.
- Stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta, stektiden varierar beroende på storleken, men mellan 5-8 minuter.
- Tzatsiki:
Mät upp kvargen i en liten skål, tillsätt vitlöken pressad, riv gurkan grovt på ett rivjärn, här kan man låta gurkan stå och rinna av i en 15 minuter om man vill, men jag tillsätter gurkan direkt i och med att kvargen är ganska tjock. Tillsätt salt. Om man vill kan man anväda saltet med iblandade örter. Låt står och dra ett tag i kylskåpet för att få smak.
Publicerat den
16 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar