Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölk- och äggfri kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Om du inte tål ägg och mjölk kan det vara svårt att hitta recept på mjuka kakor. Men det här är ett bra recept som kan varieras på olika sätt till läckra bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  2. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull eller i mikron.
  3. Rör ner det smälta margarinet, havre-, ris- eller sojamjölk samt apelsinsaft och apelsinskal i mjölblandningen. Blanda väl.
  4. Smörj en form, ca 1½ liter, med mjölkfritt margarin eller matolja.
  5. Bröa formen med kokosflingor eller ägg- och mjölkfritt ströbröd.
  6. Häll smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
  7. Låt kakan stå kvar i formen en stund. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
  8. Variera smaken: Denna kaka passar mycket bra att smaksätta på olika sätt. Blanda t.ex. ner 1 påse färdigblandad kakfyllning i smeten innan den hälls i formen. Det är också gott att smaksätta kakan med 1 tsk stött kardemumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.