Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfria plättar

 
Skriv ut

Supergoda plättar helt fria från både mjölk och soja. Ingen som inte vet om det skulle kunna gissa att de är tillagade på bara vatten! Bra för allergiker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen och vispa löst. Blanda i alla de torra ingredienserna och hälften av vattnet. Rör till en jämn smet och rör sedan i resten av vattnet och margarinet. Låt svälla i 20 minuter och stek sedan tunna plättar på medelstark värme i ett plättlagg. Stekpannan behöver bara smörjas de första gångerna eftersom det är fett i smeten.
  2. Tips! Om du vill göra chokladplättar (passar bra till mjölk- och sojafri vaniljglass) så ökar du sockermängden till ½ dl och lägger till 4 msk kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.