Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk mandelkaka

 
Skriv ut

En spännande kaka med mandel, lingonsylt och vallmofrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret omväxlande med mjölken. Dela smeten i tre lika stora delar.
  4. Smaksätt smet 1, med 2 ½ msk vallmofrön och häll i en smörjd och bröad sockerkaksform.
  5. Blanda smet 2, med pistaschmandel och häll den försiktigt i formen.
  6. Smaksätt smet 3, med lingonsylt och bred försiktigt över smeten i formen.
  7. Grädda ca 40 minuter, pröva med en sticka. Låt stå att svalna i 5 minuter och stjälp sedan upp kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.