Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk syltkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En delikat mjuk kaka som blir mycket saftig och fin av sylt och gräddfil. Glasyren gör kakan extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ned sylt och rivet apelsin- och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten, växelvis med gräddfilen.
  2. Smörj och bröa en ringform, 1 1/2 l. Strö mandel i formen och häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 55 minuter. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den på galler.
  3. Glasyr: Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa äggulan ca 1 minut med elvisp och tillsätt sedan matfett, sylt och florsocker. Vispa glasyren smidig. Häll glasyren över kakan och strö över apelsinskal. Låt glasyren stelna och servera kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.