En delikat mjuk kaka som blir mycket saftig och fin av sylt och gräddfil. Glasyren gör kakan extra festlig.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ned sylt och rivet apelsin- och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten, växelvis med gräddfilen.
- Smörj och bröa en ringform, 1 1/2 l. Strö mandel i formen och häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 55 minuter. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den på galler.
- Glasyr: Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa äggulan ca 1 minut med elvisp och tillsätt sedan matfett, sylt och florsocker. Vispa glasyren smidig. Häll glasyren över kakan och strö över apelsinskal. Låt glasyren stelna och servera kakan.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar