Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukseg päronkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En läcker, lite segmjuk kaka med päron och kardemumma som passar vid alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, mortlad kardemumma, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med det smälta smöret och blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Lägg ut päronbitar ovanpå smeten och tryck till lite lätt. Strö över mortlad kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  4. Servera den gärna med vaniljsås eller vaniljgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.