Kan göras ett par dagar i förväg.
Instruktioner
- Smörj två bakplåtar med lite smör
- Gör mördegen genom att först sikta ner mjölet i en skål
Kläm ihop smör och mjöl med fingertopparna så att blandningen får samma konsistens som brödsmulor.
Rör ner socker, äggula och rosenvatten i blandningen och arbeta ihop med fingrarna till en jämn deg. Dela i två delar.
- Kavla ut degbitarna till två 20 cm stora rundlar på en lätt mjölad yta. Använd kaveln för att försiktigt flytta rundeln till den smorda bakplåten. Vecka degens kanter med fingertoppen så det blir en vågig kant.
- Grädda mördegsrundlarna i 190 grader varm ugn i 15 minuter. Ytan ska ha blivit lätt gyllenbrun. Lägg rundlarna på ett bakgaller och låt dem svalna helt.
- Blanda den vispade grädden med hallonen. Lägg upp blandningen på den ena mördegsrullen och bred ut den jämnt. Lägg på den andra rundeln ovanpå. Pudra över florsocker och dekorera med hallon.
- Servera.
Publicerat den
22 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar