- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Här kommer en variant av Monicas egen version av denna klassiska tårta, mycket förenklad med färdighackad mandel i bottnarna. Däremot satsar hon stort på dekorationen, chokladkycklingar, kanderad mimosa, violer och äkta bladguld!
Bladguld vem har det hemma
Instruktioner
- Rita två runda bottnar, ca 22-23 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smörj och mjöla dem lätt.
- Blanda den hackade mandeln med sockret.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandelsockret.
Bred ut smeten så jämnt och fint som möjligt i cirklarna på plåtarna.
- Grädda i 150–175° varm ugn i ca 15 minuter. Lossa bottnarna från pappret och låt dem svalna.
- Blanda äggulor, strösocker och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp till en tjock kräm under ständig omrörning.
Låt svalna och rör ner det mjuka smöret i klickar under omrörning. Ställ gärna i kyl en timme.
- Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen emellan. Lägg resten ovanpå.
- Dekorera med kanderad mimosa, violer, kycklingar och (bladguldet).
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu hade jag ju inte bladguld , men garnerade med flagad rostad mandel och jordgubbskulor (strössel). Och den blev fantastiskt god.