En härlig saftig rustik kaka med potatis och havregryn. Farinsocker och karamellsirap ger den extra god smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, samt äggulan, rör om ordentilig mellan. Pressa potatisarna.
- Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, pressad potatis och culinary syrup i äggsmeten. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform, 2 liter.
- Grädda på tredje falsen nerifrån ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
- Dekoration: Stälp upp kakan på ett serveringsfat. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och citronmeliss.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar