Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors havrekaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härlig saftig rustik kaka med potatis och havregryn. Farinsocker och karamellsirap ger den extra god smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Rör matfett och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, samt äggulan, rör om ordentilig mellan. Pressa potatisarna.
  2. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, pressad potatis och culinary syrup i äggsmeten. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform, 2 liter.
  3. Grädda på tredje falsen nerifrån ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
  4. Dekoration: Stälp upp kakan på ett serveringsfat. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.