Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots focaccia

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett ljuvligt bröd där morötterna gör brödet saftigt. De olika frösorterna är en bra källa till omega-3 och sänker GI-värdet på brödet.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten (37 grader) och blanda så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är smidig (den ska vara lite lös) Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen. Lägg degen i en lång panna och tryck ut till nästan hela pannans storlek. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vatten och strö över frömix och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.