Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots och äppelsoppa med salta krutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och krämig soppa som servera med grova knapriga timjankrutonger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en stor kastrull utan att de får färg, ca 3 minuter. Blanda i morot, äpple och ingefära. Låt fräsa 1-2 minuter. Häll på vatten och fond, koka under lock ca 15 minuter, rör om då och då.
  2. Sätt ugnen på 225° grill. Skär brödet i grova tärningar och lägg i en ugnssäker form. Blanda krutongerna med olja, salt och timjan. Rosta i ugnen 5-10 minuter, tills krutongerna har fått fin färg, vänd dem då och då.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt grädden, låt koka ca 3 minuter. Krydda med 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar. Häll upp och toppa med krutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.