Len och krämig soppa som servera med grova knapriga timjankrutonger.
Instruktioner
- Skala och riv morötterna. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en stor kastrull utan att de får färg, ca 3 minuter.
Blanda i morot, äpple och ingefära. Låt fräsa 1-2 minuter.
Häll på vatten och fond, koka under lock ca 15 minuter, rör om då och då.
- Sätt ugnen på 225° grill.
Skär brödet i grova tärningar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda krutongerna med olja, salt och timjan.
Rosta i ugnen 5-10 minuter, tills krutongerna har fått fin färg, vänd dem då och då.
- Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt grädden, låt koka ca 3 minuter. Krydda med 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Häll upp och toppa med krutonger.
Publicerat den
17 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar