Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med kanel

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

För diabetiker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet. Smörj och bröa en bakform. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och hermesetas lättströ vitt och pösigt. Tillsätt det avsvalnade margarinet och filen i äggblandningen.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel och rör i det. Tillsätt morötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
  3. Häll smeten i bakformen. Grädda i 40-50 minuter. låt svalna. Skär morotskakan i 20 bitar. Strö över hemesetas lättströ vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.