Ett fluffigt potatismos med härliga fiskfrikadeller och ljuvlig dillkräm.
543 kalorier per portion
33 g fett
22 g protein
37 g kolhydrater
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka dem mjuka i osaltat vatten 15 minuter. Häll av.
- Dela fisken i mindre bitar. Mixa dem hastigt i matberedaren till en jämn färs.
- Tillsätt ägg, salt och peppar. Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
- Genomstek dem gyllene i oljan 5 minuter.
- Dillkräm: Blanda alla ingredienser.
- Värm mjölken, lägg smöret i en skål och tillsätt den varma potatisen, blanda. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos med elvisp. Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
- Servera moset med frikadeller, dillkräm och rågbröd.
Publicerat den
28 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ett recept från matklubben