Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousse på hallon och vanilj

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka strösockret och hälften av hallonen till mos i en kastrull. Kör moset i en mixer och sila bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med vatten. Krama ur vattnet och rör ned gelatinet och vaniljsockret i den varma hallonsåsen och låt svalna. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad. När hallon- & gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar. "Kula" upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.