Frasigt, lent och knaprigt. Alla goda ting är 3, som finns i denna läckra rätt med underbara smakkombinationer!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Plättar:
Mixa mungbönorna med chilipickles och salt i en matberedare eller ta hjälp av en stavmixer. Smeten ska vara lite lös. Blanda ner den finhackade blomkålen. Låt smeten stå och svälla i kylskåp i 1 timme. Du kan även göra detta dagen innan.
- Värm en stekpanna och häll i rikligt med rapsolja. Klicka i plättsmeten. Använd en matsked och platta ut försiktigt. Stek på medelvärme i 3-4 minuter per sida, tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper och varmhåll eventuellt i ugn.
- Rotselleripuré:
Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt. Koka upp havregrädden tillsammans med finhackad schalottenlök i en vid kastrull. Lägg ner rotselleri och låt koka med några minuter på medelvärme. Mixa med stavmixer eller i en matberedare tills du får en helt slät puré. Späd eventuellt med lite vatten till lämplig konsistens. Smaka av med vinäger och rökt salt.
- Svamp- och hasselnötsröra:
Rosta hasselnötterna i 150-160 grader i ca 15 minuter. Rensa svampen och stek i olivolja sakta på medelvärme eller lite högre för mer krispighet. Salta inte. Häll av och blanda svampen och hasselnötterna med olja och sojasås.
- Lägg upp på tallrikar, ringla över lite sojasås och toppa med smörgåskrasse.
Publicerat den
19 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar