Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mungböns- och blomkålsplättar med rotselleripuré, trattkantareller och hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasigt, lent och knaprigt. Alla goda ting är 3, som finns i denna läckra rätt med underbara smakkombinationer! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plättar: Mixa mungbönorna med chilipickles och salt i en matberedare eller ta hjälp av en stavmixer. Smeten ska vara lite lös. Blanda ner den finhackade blomkålen. Låt smeten stå och svälla i kylskåp i 1 timme. Du kan även göra detta dagen innan.
  2. Värm en stekpanna och häll i rikligt med rapsolja. Klicka i plättsmeten. Använd en matsked och platta ut försiktigt. Stek på medelvärme i 3-4 minuter per sida, tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper och varmhåll eventuellt i ugn.
  3. Rotselleripuré: Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt. Koka upp havregrädden tillsammans med finhackad schalottenlök i en vid kastrull. Lägg ner rotselleri och låt koka med några minuter på medelvärme. Mixa med stavmixer eller i en matberedare tills du får en helt slät puré. Späd eventuellt med lite vatten till lämplig konsistens. Smaka av med vinäger och rökt salt.
  4. Svamp- och hasselnötsröra: Rosta hasselnötterna i 150-160 grader i ca 15 minuter. Rensa svampen och stek i olivolja sakta på medelvärme eller lite högre för mer krispighet. Salta inte. Häll av och blanda svampen och hasselnötterna med olja och sojasås.
  5. Lägg upp på tallrikar, ringla över lite sojasås och toppa med smörgåskrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.