Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig kycklinggryta med morötter och champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här goda grytan med saftig kyckling och färgrika grönsaker kommer att bli en återkommande favorit. 326 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala pärllöken. Ansa och borsta morötterna. Dela dem om de är stora. Borsta och halvera potatisen. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme. Krydda kycklingen med peppar på båda sidor, lägg dem i stekpannan och bryn runt om. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en stor ugnsfast gryta.
  3. Sänk värmen och fräs lök, morötter, vitlök, potatis och svamp i stekpannan cirka 5 minuter, rör om då och då. Ta upp grönsakerna med en hålslev och tillsätt dem till kycklingen i grytan.
  4. Strö mjölet i stekpannan och vispa ner buljongen. Tillsätt tomaterna och hälften av persiljan. Rör om väl och häll såsen över kycklingen och grönsakerna i grytan.
  5. Lägg på locket och koka i ugnen 45 minuter. Strö över resten av persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.