Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig orientalisk kalops

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Härligt god och nyttig gryta som alla älskar!

Ingredienser

Instruktioner

Skär rent köttet från större fettbitar. Koka renset med lagerblad, vit- och svartpeppar och kanelstång i ca. 15 min. Låt löken bryna under lock med lite olivolja, socker, curry och salt. Pressa vitlöken och låt puttra med löken några minuter. Bryn köttet i olivolja eller flytande margarin. Sila renset och häll spadet över köttet. Häll i tomatpuré, cayenne, paprikapulver, franska örter ingefära och soya. Skiva morötterna. När 20 minuter återstår på koktiden tillsätts morötterna. Låt puttra på medelhög värme under lock i ca 1 h tills köttet är mört. Serveras med potatis,ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.