Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig tysk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nötkött, lök och morot sjuds i mustig buljong med honung, russin och nejlikor, en nyttig gryta med ljuvliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora munsbitar. Lägg köttbitarna i ett durkslag och strö över vetemjölet. Vänd köttet så att det täcks av mjöl och skaka durkslaget för att få bort överflödigt mjöl.
  2. Hetta upp oljan i en gryta på hög värme. Bryn köttet i omgångar så att det blir väl brynt, 4-5 minuter. Ta upp köttet ur grytan och lägg åt sidan.
  3. Sänk till medelvärme, tillsätt löken och bryn cirka 5 minuter, vänd under tiden, tills gyllene. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt morötter, öl, buljong, honung, russin och nejlikor och koka upp.
  4. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda en timma. Ta av locket, höj värmen och koka 15 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av från värmen, garnera med timjan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.