Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nakna kockens chokladkaka

(6 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god chokladkaka/tårta för alla chokladälskare! En kaka/tårta som kan förberedas i god tid innan serveringsstunden, och håller sig ca 1v i kylskåpet utan att bli ful och behåller sin goda smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och strösocker smidigt. Sikta därefter i vetemjölet och i med bakpulvret. Tillsätt äggen, ett och ett. Rör mellan varje ägg. Blanda snabbt ihop vattnet och kakaon och häll i smeten. Rör. Ta i mandeln (kan uteslutas) och chokladbitarna. Smörj en ugnsform (eller lägg i bakplåtspapper) och bred ut smeten jämt, grädda i 175º ca 18-20 min.
  2. Glasyren: Smält ihop samtliga ingredienser till glasyren. Smältes sakta (annars bränns chokladen)! Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna något, häll sedan på kakan. Kakan måste ha stelnat något annars sjunker den i mitten. Serveras kall med vaniljsås, glass eller grädde -men lika god utan!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • heartfriend 30 november 2010

    Vilken storlek på formen ska det vara??

  • robbz 14 februari 2011

    När vi testade den här kakan så behövde den mycket längre tid i ugnen. Den var inte ens halv-färdig efter den rekommenderade tiden... men... kakan var ytterst delikat ändå ;)

  • iolani 14 februari 2011

    tiden är efter jamie olivers recept från ett tvprogram (det var några år sen så kommer inte ihåg vad det var för program, har försökt hitta det för dubbelchecka men utan framgång..), men jag brukar låta den stå inne tills den är lite stelnad i kanterna (skär bort dom sen) och så får den "stanna" i kylskåpet. min erfarenhet säger mig också att det varierar efter ugnen då jag har gjort den i 3 olika ugnar. jag använder en form som är ca 30*40 cm som jag tycker funkar bra.

  • juliajjs 3 maj 2011

    Den var jättegod men jag håller med om att tiden i ugnen var lite för kort. Och glasyren hade jag lite problem med att få det att stelna men det va nog för att jag hade lite bråttom i och för sig, men det blev en perfekt födelsedagstårta! :)

  • fiddelia 6 december 2012

    Gjorde denna på mitt jobb. Fick högsta betyg! Inte sista gången som jag bakat den! Tack för ett fantastiskt gott recept! ;) mvh fiddelia

  • solarle 18 april 2013

    Hur många personer räcker kakan till, så där ungefär?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.