Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New England Clam Chowder

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

1999 så var jag och jobbade i Boston och där bekantade jag mig med en fiskerestaurang som heter Legal Seafood - de är numer en kedja som kan återfinnas på många orter i USA. Deras "New England Clam Chowder" är den bästa som jag smakat och dessutom så kunde man köpa deras kokbok där receptet för denna finns. Det är från detta orginalrecept som jag skapat mitt modifierade recept där jag använder mig av pilgrimsmussla istället för "littleneck clams" som påminner om hjärtmusslor. Anledningen till byte av huvudingrediens är att man slipper stå och sila den buljong som det blir när man koker upp musslorna från sand. Pilgrimsmusslor som man köper är sandfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp pilgrimsmusslorna i tärningar och koka upp vattnet. När vattnet börjat koka så lägger du i musslorna och låter dessa koka i ca 8 minuter. Spara både spadet från musslorna och musslorna själva. Detta ska vi använda senare.
  2. Skär det rimmade fläsket i små bitar. Tänk på att inte skära bort fettet från fläsket. Lägg fläsket i ett stekjärn som är på låg/medium värme. Låt detta steka till allt fett är upplöst och fläsket har blivit knaprigt. Tag bort och spara de knaperstekta fläskbitarna. Lägg i löken och stek denna på svag värme i det kvarvarande fettet till dess löken blir "genomskinlig". Därefter hälls det smälta fettet över i en gryta och mjölet vispas under försiktig kokning ner till dess att det inte finns några mjölklumpar.
  3. Häll i det sparade spadet från musslorna, fiskbuljongen och ostronsåsen. Rör runt och låt koka upp.
  4. Tillsätt potatis, sänk värmen så att potatisen får sjuda under ungefär 15 minuter. Mosa till pilgrimsmusslorna och tillsätt dessa i grytan tilsammans med de knaperstekta fläskbitarna och matlagningsgrädden. Låt detta värmas upp till serveringstemperatur, smaka av och tillsätt eventuellt lite vitpeppar vid behov.
  5. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.