Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Dackes Kalmarälg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda biffar med en härligt smakrik sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Avpassa mängden vichyvatten så smeten blir lagom formbar.
  2. Täck över och låt stå 2 timmar. Forma smeten till platta biffar och fräs dem i smör tills de blir genomstekta.
  3. Vispa ur pannan med grädden - det blir en härlig sås.
  4. Servera med kokt eller pressad potatis, lingon, och ev. smörstekta kantareller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.