Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfärs i lergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag gillar lergrytor. Ner med allt möjligt och in i ugnen. Perfekt mat som sköter sig själv i ugnen, minimalt med jobb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis tunt. Skär tomater och lök i skivor.
  2. Blanda färsen med saltet och späd med vattnet till en lös färs. Smaka av med muskot och peppar.
  3. Lägg hälften av potatisen i den genomfuktade lergrytan. Salta lätt och lägg på tomat- och lökskivor. Häll i nötfärsen och lägg över resten av potatisen. Salta lite och klicka på smör.
  4. Sätt grytan i ugnen och ställ på 225 grader. Låt stå 1½ timme, men ta av locket de sista 10 minuterna.
  5. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • banco 6 mars 2010

    Jättegott och jättelätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.