Sötma och sälta i en skön förening som serveras med krämig potatispuré och skysås.
Instruktioner
- Banka ut köttskivorna mellan smörpapper med tex en stekpanna. Salta och peppra generöst. Hacka äpple, lök och smörgåsgurka fint. Blanda det med timjan och den rivna osten.
- Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Fäst med en cocktailpinne och salta och peppra på utsidan.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn rulladerna runtom så att de får fin färg.
- Häll på vin och fond och låt det sjuda under lock i ca 30-40 minuter tills köttet är mört. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
- Sila skyn i en kastrull. Tillsätt grädden, gelé och soja och låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Smaka av, kanske behövs salt och peppar. Red av med maizenaredningen.
- Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Hetta upp gräddmjölken med smöret och tillsätt det i kastrullen medan du mixar med stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen runt rulladerna och dekorera med timjan. Servera med potatispuré, gelé och lättkokta gröna bönor.
Publicerat den
21 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar