Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötrullader med äpple- och västerbottensost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Sötma och sälta i en skön förening som serveras med krämig potatispuré och skysås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut köttskivorna mellan smörpapper med tex en stekpanna. Salta och peppra generöst. Hacka äpple, lök och smörgåsgurka fint. Blanda det med timjan och den rivna osten.
  2. Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Fäst med en cocktailpinne och salta och peppra på utsidan. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn rulladerna runtom så att de får fin färg.
  3. Häll på vin och fond och låt det sjuda under lock i ca 30-40 minuter tills köttet är mört. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
  4. Sila skyn i en kastrull. Tillsätt grädden, gelé och soja och låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Smaka av, kanske behövs salt och peppar. Red av med maizenaredningen.
  5. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Hetta upp gräddmjölken med smöret och tillsätt det i kastrullen medan du mixar med stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll såsen runt rulladerna och dekorera med timjan. Servera med potatispuré, gelé och lättkokta gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.